I denne artikkelen skal du få kunne lese mer om hva rockabilly er og hvordan uttrykket har utviklet seg gjennom årene. Det finnes faktisk ennå mennesker som regner seg selv for rockabilly-personer og du har kanskje sett noen av dem ute blant folk? De pleier å ha en sveis og en klesstil som er lett å kjenne igjen.

?

Rockabilly regnes faktisk hovedsaklig som en form for musikk som oppstod i de tidlige stadiene til rock and roll. Denne typen musikk kommer fra USA på 1950-tallet. Det regnes også som å komme fra sør i USA. Dette er en av grunnene til at rockabilly er faktisk et uttrykk som kommer fra kombinere rock and roll med hillbilly (et uttrykk som betyr bondetamp). Sørstatene i USA er kjent for sine bønder, så det er naturlig at dette er et uttrykk som oppstod her.

Inspirasjonskilder

Det er sikkert at rockabilly henter inspirasjonen sin fra ulike typer musikk slik som blues, boogie-woogie og western swing. Dette har ført til at rockabilly har et veldig kjent lydbilde med sterke rytmer og ikke minst annerledes vokal enn det man var vant til. De vanligste instrumentene brukt i rockabilly er gitar, kontrabass, trommer, piano og sang.

Det er jo også derfor naturllig at rockabilly-stilen har inspirert en rekke andre musikksjangere som vi kjenner i dag som garage rock og punk rock.

Artister som spiller rockabilly

Det var med artister som Johnny Cash, Bill Haley, Buddy Holly, Elvis Presley, Bob Luman og Jerry Lee Lewis at rockabilly ble populært. Dette er artister som den dag i dag fortsatt er ekstremt store. Det er fortsatt band som spiller musikk inspirert av disse fantastiske artistene også.

Sett deg inn i musikken

For at du skal bli mer kjent med rockabilly-musikken og kulturen så anbefaler vi deg å høre masse på denne musikken og kanskje spille litt bingoside.com/bingo-pa-nett/ mens du gjør det. Det kommer virkelig til å få deg i det rette humøret. Hvis du er så heldig å komme over konserter som er filmet fra denne æraen så bør du absolutt se dem også.

Moderne rockabilly

Ettersom det er spesifikke instrumenter og lydbilder som er relatert til rockabilly-sjangeren er det relativt lett å kjenne igjen denne typen musikk når du hører den. I moderne tider er det White Stripes som nok har den mest moderne rockabilly-lyden. De er i alle fall mest kjent for det! Det er enkle instrumenter med enkle rytmer og sangtekster. Dette fenger publikum lett.

Det er ikke bare musikk som er relatert til rockabilly, men også biler som heter Hot Rods (disse kan du lese mer om på vår side). I Norge er det populært å arrangere både festivaler og en rekke andre arrangementer relatert til det å være rockabilly. Du kan også dra på restauranter og kafeer som har hentet stilen fra tidlig 1950-tall.

Norsk rockabilly

Det finnes faktisk en rekke norske rockabilly-band om du er interessert i å høre på dette også. Det er vel Vazelina Bilopphøggers som regnes som det mest kjente rockabilly-bandet i Norge, men du kan også ta deg tiden til å hre på Danny & the Red Hots, Toini & the Tomcats, The Lucky Bullets, Vidar Busk og The Teddy Bears.

Det finnes nok enda flere band der ute som holder på med rockabilly enten de er norske, svenske eller amerikanske. Vi er sikre på at du kommer til å finne en type rockabilly musikk som er midt i blinken for deg. Vi håper uansett at du har funnet noen anbefalinger i denne teksten som du kan lære litt mer om!

Rock rock rock around the clock!