I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hva rockere og teddy boys er. Hva har de til felles?

Rockere

Det er en sammenheng mellom det å ha en cafe racer (en motorsykkel) og det å være rocker, fordi ofte ble de kalt det samme tingene. Det betyr ikke at alle rockere har en motorsykkel! Hovedgrunnen til at rockere blir kalt det er jo grunnet musikksjangeren rock and roll. Hvis du er en rocker i Storbritannia, regnes du som en greaser i USA. Dette fordi folkene som er en del av denne subkulturen ofte hadde fett i håret som fikk det til å se greasy/fettete ut.

Det som også er spesielt med rockere var at de hadde en spesifikk stil, nemlig Levis eller Wrangler-bukser og de hadde også ofte på seg lærjakker. Dette er klær som er meget slitesterke og ikke trenger å vaskes så ofte. Dette betyr at mange av rockerne var svært skitne, og det brydde de seg heller ikke mye om. Du kjenner nok til rockeres frisyrer. Det er ulike versjoner av måten Elvis pleide å ha håret sitt på. Høyt og imponerende.

Det som rockere ofte gjør også er å ha på seg motorsykkeljakke eller denimjakke med en rekke merker sydd på. Dette kan være for eksempel steder de har vært, band de liker eller et politisk budskap. Dette er noe som fortsatt er svært populært i dag.

Teddy boys

Det er et britisk fenomen det å være teddy boy fordi det kommer fra den edvardianske perioden i engelsk motehistorie. Det er modernisert og ble populært på 1950-tallet. Dette regnes som en av de mer feminene måtene menn kler seg på, fordi menne går ofte med fløyel og har spennende mønstre på klærne sine. De går også ofte med sminke. Dette er

Det finnes også en kvinnelig variant kalt teddy girls eller judies. Disse har også de samme trekkene som det teddy boys har.

Fellestrekk for teddy boys og rockere

Dette var at de begge var svært opptatt av musikk. De var også opptatt av den samme typen musikk, nemlig rock and roll. Derfor har disse to motevalgene ofte en sammenheng.

Det som også er felles for disse to stilartene er at de fortsatt lever vel den dag i dag. Du kan fortsatt se en rekke mennesker være rockere og teddies. Det er ganske spennende å følge med på hvordan mange greier å flette inn elementer fra moderne stiler sammen med rocker og teddy boy-stilen.